En Natt på Hotell

En Natt på Hotell
November är vanligtvis årets stressigaste månad för mig, då det är så otroligt mycket man ska hinna med innan julen kommer och det nya året startar. Man måste ju jobba undan så mycket innan julledigheten så att man hinner vara just ledig.

Så ni kan ju tänka er hur skönt det var att ta med sig sin bästa vän och åka bort ett tag! Vi åkte till Hotell Havsbaden i Grisslehamn en bit norr om Norrtälje, och trots att vi båda bor söder om stan och att det tog 3 timmar att åka till hotellet med kommunaltrafiken så var det en helt fantastisk helg och värd varenda minut på bussen.

Vi började med att checka in och lämna väskorna i rummet, sedan satte vi oss i salongen och drack gott kaffe och åt småkakor. Här uppstod lite förvirring från vår sida, då hotellpersonalen sa ”sen har vi kaffe här uppe fram till klockan 17, om ni känner för det,” och vi tolkade som att det bjöds på kaffe – men det tog de 135 kr/person för. Nåväl, gott var det ändå.

Sedan gick vi till Spa-avdelningen, guppade runt i bubbelpoolen, svettades rejält i bastun och låg sedan i loungen och bara pratade. Hur skönt som helst!

Vi hade kunnat ligga i loungestolarna i flera timmar, bara njuta av det härliga sorlet från vattnet och varandras sällskap, men man måste ju äta också.

Middagen var riktigt, riktigt bra. Vi tog båda två en bit kalv med pumpamos och annat gott, och varsin gudomlig efterrätt men vi blev förvånade när det inte stod priser i menyn, så notan blev lite av en överraskning men inte alls farligt. Och ni skulle ha sett matsalen! Jättehögt i tak med mjuka spotlights och jättevackra fönster – vi tyckte båda två att det kändes som att vi åt middag i Rivendell!

Efter middagen kröp vi ner i dubbelsängen och drog på en film, men båda somnade nästan på en gång, för att sedan vakna riktigt utvilade nästa morgon. Det gör sådan stor skillnad när sängkläderna är lena och mjuka, tycker jag. Åh, så sköna sängar det var!

Vi klädde oss långsamt och passade på att spana in utsikten från vårt rum innan vi gick ner till frukosten, som verkligen var toppenbra. Vi hade en alldeles lagom långsam morgon med kaffe, våfflor, frukt, croissanter och massa annat gott innan vi var tvungna att checka ut och gå till bussen. Vi kände oss båda lättare i kroppen, och redo för nästa arbetsvecka.

Tack MyDay och Hotell Havsbaden för en riktigt fantastisk helg!