Smaksatt Glädje i 1920-talets Chicago

Smaksatt Glädje i 1920-talets Chicago

Ibland glömmer man bort hur snabbt tiden går, speciellt när det är mycket på gång i ens liv, och då är det även lätt att man glömmer bort de personer som är viktiga för en och som man själv är viktig för. Min lillasyster är en sådan person, som är viktig för mig och som jag är viktig för. Jag är hela 8 år äldre än henne, så jag kan lätt glömma bort att hon fortfarande är tonåring (några månader till i alla fall), då jag själv börjar närma mig 30 och är gift och har barn.

Valet var enkelt när jag skulle bjuda med någon till Melt Bar på söder i Stockholm. Jag och Josefin hade inte umgåtts på ett bra tag, och de gånger vi hade setts har vi inte haft mycket tid över till att prata om vad som pågår i våra liv. Melt är ett perfekt ställe att bara sitta och umgås på; ett litet, intimt ställe med få bord, mjuk belysning, skön jazzmusik och behaglig ljudnivå (förutom på lördagar då de har superhäftiga burlesk-shower, vilka självfallet ackompanjeras av publikens jubel)!

Vi fick dela på en bålskål i kristall fylld med jordgubbschampagne och till det fick vi chokladdoppade jordgubbar, hur lyxigt är inte det! Det bästa av allt var att det serverades i tekoppar! Servitrisen (som för övrigt var hur snygg som helst i sin svarta flapper-klänning och hårband med strass och fjädrar) berättade för oss att det var så man drack alkohol i USA på 1920-talet då alkoholförbudet gällde – istället för barer öppnade man tesalonger där man drack sin alkohol i hemlighet ur just tekoppar. Inspiration till nästa födelsedagsfest, kanske?

Så, där satt vi – två systrar, fångade för en kväll i 1920-talets Chicago och smuttade champagne ur tekopp och pratade om precis allt, medan Ella Fitzgerald och Billie Holiday sjöng om alla möjliga sorters förbjuden kärlek i bakgrunden.

Verkligen det perfekta stället oavsett vem man är där med! Jag kan lika gärna tänka mig att gå dit ensam, som med tjejkompisarna, som med min man. Jag älskar verkligen att få komma bort från verkligheten ibland, och Melt är just ett sådant ställe där man får åka tillbaka i tiden för en stund och inspireras av mörkret, mystiken, musiken och inte minst den förföriska och glamorösa stämningen.

 

Emelie