En Japansk kniv i serien PRO Household. Valfri modell, välj mellan sex olika knivar.

Japanese Knife Company

Hela landet

Japanese Knife Company är företaget som tagit den Japanska Knivkonsten till Sverige. Japansk knivtradition har många hundra år på nacken och är utvecklad till ren perfektion. När du väl prövat en japansk kniv kommer du inte vilja ha något annat. De japanska knivarna är hårdare vilket leder till att den skär bättre och håller skärpan längre. Många av världens bästa kockar använder sig just av japanska knivar. 

Japanese Knife Company startades 1998 och har sen öppningen etablerat butiker runt om i Europa såsom London, Paris och Stockholm. Företaget drivs i Sverige av Niklas Ekelund och Pigge Hall varav den sistnämda blev som andra västerlänning certifierad i knivslipning i just Japan. Alla knivar importeras direkt från Japan där det inte tummas en millimeter på kvalité. 

My Days kunder kan välja mellan sex olika knivar som kommer bli er nya bästa vän i köket och skapa många minnesvärda middagar att minnas. 

Japanese Knife Company

Det här ingår i din upplevelse

Välj en Japansk kniv i serien PRO Household. Valfri modell, välj mellan Gyoto, Santoku, Nakiri, Chinese Cleaver, Small Santoku och Petty.

Gyoto
Kockkniv säger vi på svenska, Gyoto är det japanska namnet. En rak översättning från japanska betyder Gyoto Ko svärd. Gyoto-kniven är en mångsidig kniv och kan vara starten på en serie av knivar. 

Längd: 31 cm
Blad: 18 cm
Vikt ink. förpackning: 200 g

Santoku
Översatt betyder Santoku tre göromål. Santokun är en Japansk kockkniv med något högre kropp än Gyoton. Det gör kniven lämplig att hacka, skära och strimla- de tre göromålen. 

Längd: 30 cm
Blad: 16,5 cm
Vikt ink. förpackning: 200g

Nakiri är en grönsakskniv och skall inte förväxlas med en yxa. Det är en kniv för hackande, inte huggande. Kniven är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Modellen kompletterar din samling på ett bra sätt och när du väl börjat använda kniven är det svårt att sluta.
Nakiri härstammar från den traditionella ”Usuban". Skillnaden är att denna ”västerländska” tolkning är smal i bladet och har en dubbelslipad egg. Saknar du en Usuba är det dags att prova och vice verca för dessa grönsaksknivar är ett måste.

Längd: 30 cm
Blad: 16 cm
Vikt ink. förpackning: 241g

Chinese Cleaver blir mer och mer populära i Sverige. Det är en grönsakskniv och skall absolut inte användas som köttyxa. Det är en kniv för hackande, inte huggande. Kniven är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Dess höga blad härstammar fråm det Kinesiska köket och passar väl till de större grönsakerna som salladshuven och kål tex.

Längd: 30 cm
Blad: 18 cm
Vikt ink. förpackning: 492g

Small Santoku Översatt betyder Santoku tre göromål. Santokun är en Japansk kockkniv med något högre kropp än Gyoton. Det gör kniven lämplig att hacka, skära och strimla - de tre göromålen. Den här modellen är lite kortare och inte fullt så hög som den större Santokun i samma serie. 

Längd: 27 cm
Blad: 13,5 cm
Vikt ink. förpackning: 233g

Petty betyder just liten kniv. Längden kan variera men gemensamt för dessa små knivar är att de används för precisionsarbete ofta fritt i luften utan skärbrädan. Den här kniven har en bladlängd som faktiskt både kan användas i luften och är möjlig att göra enklare skärjobb i skärbrädan också.

Längd: 25 cm
Blad: 13,5 cm
Vikt ink. förpackning: 168g

Ange din personliga kod:

Den personliga koden får du när du registrerat ditt värdebevis. Registrera ditt värdebevis här.

Boknings/beställningsinfo<

Bokning sker direkt med arrangören, uppge din personliga kod som du får när du registrerar ditt värdebevis.

Viktigt! Arrangörens egna regler för av- och ombokning gäller. Glöm inte att be om information vid bokning

Middag att minnas

Middag att minnas

Middag för två

Lev inte bara av maten - lev för maten!
Här hittar du allt från köksredskap som gör matlagningen roligare till mysiga restaurangbesök. Om du dessutom tillsätter lite roligheter eller romantik, ja, då har du alla förutsättningar för en upplevelse värd att minnas.

690 kr